Wie

Wie of wat is Hagelschlag?

Hagelschlag is een initiatief van Sven Scheffers Fotografie.

OK, maar wie is Sven Scheffers dan?

Dat ben ik dus. Daarom kort over mijzelf: Ik ben al sinds mijn tienerjaren serieus bezig met fotografie. Eerst met analoge spiegelreflex camera's en later met de digitale variant. Ik heb het fotograferen mijzelf aangeleerd door heel veel te experimenteren, een echte autodidact dus. Daarnaast heb ik later de basis- en vakopleiding gevolgd aan de Fotovakschool. Gewoon als verdieping en de puntjes op de "i". Al met al heb ik dus ruim 20 jaar ervaring met fotografie.

Waarom dit initiatief?

Als allround fotograaf ben ik breed inzetbaar. Van veel markten thuis zijn heeft zo zijn voordelen, maar het heeft ook wat nadelen: Zo is het lastig om een eigen signatuur te vinden die herkenbaar is in al mijn werk. Ook de specialisatie op een bepaalde "tak van sport" is op deze manier erg lastig. Zoekend naar meer verdieping in mijn favoriete stijl van fotograferen kwam ik op het idee om mijn eigen signatuur om te zetten in een concept. Dit werd Hagelschlag.

Waarom nou de naam Hagelschlag?

Al sinds mijn tienerjaren heb ik als bijnaam "Venz". En ja, die naam staat onlosmakelijk verbonden met het broodbeleg/versiersel Hagelslag. 

Waarom dan met Sch...?

Omdat ik wil fotograferen met wat meer "Schwung". Of gewoon, omdat Scheffers ook met een Sch... begint. Jij mag kiezen. ;)